Splošni pogoji

Splošni pogoji za trgovino commIT.si

Lastnik in upravljavec teh strani je podjetje commIT, Vid Kovačič s.p. (v nadaljevanju commIT), Vrtna ulica 20, SI-9250 Gornja Radgona. Telefonska številka podjetja commIT je +386 (0)59 113 529, glavni kontaktni elektronski naslov pa je info@commit.si.

Splošno

Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati navedene splošne pogoje. Z uporabo te spletne strani se z navedenimi pogoji strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.
Na straneh boste naleteli na povezave do drugih spletnih strani, ki niso pod nadzorom podjetja commIT, zato za njih odgovarjajo izključno njihovi avtorji, nikakor pa ne commIT. Podjetje commIT in vsi avtorji spletnih vsebin podjetja commIT, ki sodelujejo pri nastanku in izdelavi le-teh, ne odgovarjajo za škodo, ki bi nastajala zaradi dostopa do takih vsebin, njihove točnosti oz. nezmožnosti uporabe informacij in kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njeni vsebini.
Podjetje commIT ima pravico spremeniti splošne pogoje z ažuriranjem te objave. Tovrstne revizije pogojev so za vas zavezujoče.

Cene

Vse cene so navedene v evrih (€) z vključenim davkom na dodano vrednost (DDV).
Ponudba blaga, ki je objavljena v trgovini commIT.si, velja do objave preklica ponudbe.
Vsak izdelek je predstavljen z imenom izdelka, njegovim proizvajalcem in aktualno ceno.

Dobava

Dostavo naročenega blaga vrši podjetje commIT preko podjetja Pošta Slovenija d.o.o. Za vsako naročilo preko spletne trgovine commIT.si boste prejeli avtomatizirano obvestilo o prejemu naročila in začetku postopka odpreme, ki lahko traja do 5 delovnih dni. V obvestilu bo potrdilo naročenih izdelkov. V kolikor imate kakršnakoli vprašanja o naročilu, ali menite, da je prišlo do napake, lahko pokličete podjetje commIT na številko +386 (0)59 113 529, in se pogovorite o vsebini naročila.
Če je izdelek na zalogi, bo pošiljka dostavljena v treh (3) delovnih dneh po obdelavi, v nasprotnem primeru boste o predvideni dobavi oziroma nedobavljivosti izdelka obveščeni po elektronski pošti ali po telefonu v najkrajšem možnem času. Če je od naročila poteklo dlje časa, nas pokličite, da preverimo status naročila. V kolikor to želite, lahko izdelek po predhodnem dogovoru osebno prevzamete na sedežu podjetja commIT.
V primeru dostave na dom vam bo dostavna služba naročeni izdelek (izdelke) dostavila na dom. V kolikor ob obisku poštarja ne boste dosegljivi, lahko izdelek v roku 15 dni osebno prevzamete v najbližji izpostavi Pošte Slovenije. Po tem roku se pošiljka vrne pošiljatelju. Blaga ni možno naročiti na naslove “poštno ležeče” ali na poštne predale.
Informacije o dobavi in zalogi so informativne. Lahko se spreminajo, ali pa niso točne, zaradi časovnih razmikov med naročanjem in izdobavo. Za točno informacijo o dobavi in zalogi pokličite.

Stroški pošiljanja

Po posredovanju vašega naročila se ceni prištejejo stroški pošiljanja blaga v katerega so zajeti stroški transporta in obdelave.
Pri plačilu po povzetju vam pošta Slovenije obračuna še vplačnino, ki znaša pri plačilu s plačilnim nalogom BN02 za zneske do 96 evrov 0,96€, pri zneskih nad 96 evrov pa 1% cene, zato vam svetujemo, da izberete avansno plačilo po predračunu.

Reklamacije

V primeru, da ste po pošti prejeli okvarjen izdelek, nas o tem obvestite v najkrajšem možnem času preko elektronske pošte na naslov info@commit.si ali na telefonsko številko +386 (0)59 113 529. Prav tako nas kar najhitreje obvestite, če se prejeti izdelek razlikuje od kupljenega, da lahko napako odpravimo v najkrajšem možnem času. Potrošnik lahko uveljavlja stvarno napako, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh (2) mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, vendar najkasneje v roku enega (1) leta, odkar je bila stvar izročena. Reševanje reklamacij bo potekalo v skladu z določili Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

Če s kupljenim blagom niste zadovoljni, lahko v štirinajstih (14) dneh po prejemu blaga pisno (priporočeno s povratnico) sporočite podjetju commIT, da odstopate od pogodbe. V tem primeru morate blago vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži v štirinajstih (14) dneh po oddanem sporočilu o odstopu od pogodbe, po pošti na naslov:
commIT, Vid Kovačič s.p.
Vrtna ulica 20
SI-9250 Gornja Radgona
Podjetje commIT vam bo kupnino vrnilo najkasneje v tridesetih (30) dni od prejema obvestila o odstopu od naročila. Kupnino za igre, vračamo le, če je igra še v originalni (celofan) embalaži. Stroške vračila blaga (poštne ali transportne stroške) plača kupec.
V kolikor se za preklic naročila odločite, preden je bilo blago odpravljeno, lahko to storite prosto, brez kakršnihkoli obveznosti do podjetja commIT. V primeru, da želite naročilo preklicati, vam ni potrebno navesti razloga za tovrstno odločitev. Prav tako vam ni potrebno navesti razloga za vrnitev izdelka, če je slednje vrnjeno v roku osem (8) dni od prejema izdelka.

Sklepanje in arhiviranje pogodb

Pogodbo je možno skleniti le v slovenskem jeziku. Pogodba bo shranjena v pisni obliki na sedežu podjetja. Na željo kupca je omogočen dostop do nje na sedežu podjetja commIT

Jamstvo in garancija

Garancijski rok za tehnično blago, kupljeno v trgovini commIT.si je naveden na računu s katerim je bilo blago kupljeno, v skladu s pogoji, ki so navedeni pod Garancijskimi pogoji.

Napake na spletni strani

Napake na spletni strani niso izključene. Če je cena izdelka, ki ste ga naročili, napačna, vas bo o tem dejstvu obvestil prodajalec podjetja commIT in vam ponudil možnost, da izdelek kupite po pravilni ceni, ki vam jo bo tudi navedel. Prav tako bo podjetje commIT čimprej odpravilo napako (če še ni bila odpravljena) in se vam zanjo opravičilo. Podjetje commIT izdelka stranki ne bo prodalo po ceni, ki bi bila škodljiva za podjetje, če je bila stranka o tem pravočasno obveščena. Podjetje si pridržuje pravico, da napako popravi v roku treh (3) delovnih dni od dne, ko je bilo o napaki obveščeno. Slike so simbolične.

Registracija

V postopku registracije commIT.si uporabi piškotek, da shrani enoličen in naključno določen uporabniški ID. V piškotek ne shranimo vaših gesel in drugih osebnih podatkov. Uporabniški ID uporabimo, da spremljamo vaše obiske na naši strani. Piškotek pa vam seveda omogoči tudi uporabo različnih funkcij.

Zasebnost

Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje podjetju commIT zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Podatke, ki jih boste posredovali na straneh trgovine commIT, zbiramo izključno za interne potrebe in potrebe izvedbe plačila. Vsi podatki, navedeni pri registraciji, so namenjeni izključno poslovanju trgovine commIT.si in jih podjetje commIT ne uporablja v druge namene ali posreduje tretji osebi. Podjetje commIT trajno hrani ob registraciji vnešene podatke in vse spremembe, ki jih uporabnik naknadno opravi sam, v ustrezno varovanem in zaščitenem sistemu.

Piškotki (Cookie)

Piškotek je podatkovni element, ki ga spletna stran pošlje vašemu brskalniku in ki ga potem lahko hranite na vašem sistemu. Piškotek vsebuje podatke o uporabniku in strani, ki ste jih obiskali. Podatki o uporabniku, ki jih uporablja piškotek, pa so le tisti, ki ste jih sami vpisali. Piškotki ne morejo pregledovati datotek na vašem računalniku ali prebrati piškotkov z drugih spletnih strani.Sprejem piškotkov lahko v vašem brskalniku tudi izklopite. Za pregledovanje spletne trgovine commIT.si jih ne potrebujete. Potrebujete pa jih za nakup blaga, sodelovanju v anketah in drugih storitvah, ki jih registriranim uporabnikom ponuja spletna trgovina commIT.si.

Avtorske pravice

Vsebine, objavljene na spletnih straneh commIT.si so avtorska dela in so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite (v skladu z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah). Nosilci avtorskih pravic so navedeni kot avtorji.